Lantligt, vitt, nött, nytt, gammalt, mitt barndomshem, pappas livsverk, välkomna till vårt Paradis fyllt av ljuvliga barndomsminnen!

tisdag 28 februari 2012

Rösta gärna :-) Mitt hem - ellos/hemma hos

Jag har laddat upp bilder på ellos tävling hemma hos! Där kan ni se olika bidrag och rösta. Skulle bli jätteglad om någon ville rösta på vårt hem/någon av mina bilder! För pengarna skulle jag beställa textilier, saker och ting som vi saknar nu när vi har ett mycket större hem och då barnens rum ska fixas! Vi har ju nyligen tagit över mina föräldrars stora hus efter att min älskade pappa gick bort 1 augusti. För att se mina bidrag/bilder och för att kanske lägga en röst :-) gå in på www.ellos.se/hemmahos
I detta inlägget ser ni bilderna jag har laddat upp i tävlingen, ett litet smakprov från vårt hem!











Hoppas, hoppas någon vill lägga en liten röst :-)
Puss och hej!
Maria

söndag 26 februari 2012

Lite nytt!

Nu är det länge sedan jag gjorde ett inlägg. Jag har njutit av lite sportlov, varit en dagstur till Ullared och shoppat och haft tjejfest! I Ullared fyndade jag bl.a. den fina taklampan som jag satt upp i TV-rummet! Liknande har jag sett på webbutiker för 699 kr, min kostade 169 kr! Den stora bruna kronan (syns knappt) på bordet i bakgrunden samt hissgardinen och en lampa i fönstret är också några av de nya fynden

Igårkväll hade jag tjejfest här! Det var såååå mysigt och roligt att träffas igen! Vi åt tre-rätters, pratade, tittade på Melodifestivalen och hade en riktig tjej-kväll! Det blev också en del tårar när vi pratade minnen om pappa. Så härligt det är att ha underbara vänner som är likasinnade och som finns där när man behöver dem! När något tragiskt händer i ens liv så märker man vilka som är ens riktiga vänner och som finns där hela tiden, stöttar, bryr sig om, frågar hur man mår!
 Det var roligt att få visa tjejerna vårt nya hem, de har inte varit här sedan vi flyttade hit till mammas och pappas hus. De överöste med komplimanger och hade med sig den mest finaste inflyttningspresenten!!! Ett stort cellofanpaket med underbar hjärt-murgröna i kruka, ett zinkhjärta, doftpåse, ljuvliga servetter och ett biokort laddat med en rejäl slant! Jisses så bortskämd jag kände mig :-)
Idag slappar jag och njuter av söndagen, underbart väder med solen som skiner!
Fin söndag och mysig start på kommande veckan önskar jag er alla!
Kramar Maria

onsdag 22 februari 2012

Förvaring av mat...

Ni minns kanske mitt skafferi i hallen precis intill köket?! Här förvarar jag alla våra torrvaror.


Jag har också en del köksredskap och användbara prylar här i mitt skafferi


Att ha ett skafferi är vekligen toppen!! Men alla kylvaror då?? Ja de kan man ju ha i kylskåpet förstås men vi har faktiskt även ett kylrum!

Ifrån tvättstugan bredvid ingången till vårt SPA ligger min sambos stora "lekstuga" VERKSTADEN och innanför den ligger pannrummet. Precis när man kommer in i verkstaden så hittar man vårt kylrum.


Pappa som byggde det här satte så fiffigt in en gammal kylskåpsdörr som dörr intill kylrummet. Vårt kylrum känns lite som att kliva in i vår egna lilla affär :-)

Här är toppen att förvara kylvararor när man har storhandlat eller har flera smörgåstårtor eller massor av julmat, buffemat eller liknande!

Ett kylrum borde verkligen alla ha liksom ett skafferi för det är verkligen superpraktiskt! Nu när jag har dessa skafferier/rum så förstår jag nästan inte hur jag klarade mig utan dem innan i vårt förra hus.

Kanske inte så inspirerande inlägg men ett mer praktiskt sådant och en del av rundvandringen i huset :-)
Idag har mamma och jag varit och inhandlat lite nya blommor och handlat lite mat. Imorgon blir det stora städ-rycket här hemma!
Kramar Maria

tisdag 21 februari 2012

Vårkänslor i hallen!

Vilken dag!!!! Snön har smält massor, det har droppat från taken, fåglarna kvittrat  och solen har värmt så härligt! Älskar våren!!! I min hall har jag vårpyntat lite smått.

Fejkade vitsippor men som ändå påminner om våren och björkkvistar. Vår hall är så underbart ljus!


Från hallen ser ni mitt sovrum i bakgrunden. Sovrummet och hallen är som ljusterapi i vårsolen, så underbart!

Det fina florakortet och fjärilsbilden kommer från Idemakeriet (ni hittar hennes blogg i min länklista). Nu ska jag njuta av fem dagars ledighet, sååå skönt! Jag ska fortsätta måla kök, städa, åka och inhandla vårblommor, ha tjejfest och åka på en dagsutflykt en av dagarna och så förstås myyyysa med familjen och bara vara, det är det bästa!!

Fånga dagen!
Kram Maria

måndag 20 februari 2012

Projekt i köket...

I helgen har jag tagit tag i köket igen. Innan jul bara grundmålade jag köket för att jag inte stod ut med ett ekkök. Nu har jag fortsatt målningsprojektet och tar bit för bit, vi tar också bort de gamla handtagen och har spacklat igen de gamla hålen. Med ytterligare två lager vitfärg och nya knoppar känns nerderdelen av skåpen som ett helt nytt kök!!
Tjohooo! Det blev sådan skillnad!! Älskar de vita porslinsknopparna! Nu ska vi byta bänksiva också och fixa kaklet, det kommer verkligen kännas som ett helt annat kök sedan. Jag blir sååå nöjd! Visst är det härligt när det går att göra små förändringar som ändå gör stor skillnad!! Jag känner mig nöjd med vad jag hunnit fixa hittills, målat vardagsrumstaket vitt som lyfte hela vardagsrummet. Jag har målat (och håller fortfarande på) med köket, jag har röjt, målat och skapat ett sovrum som jag alltid drömt om!! Piffat upp badrummet nere med drapperi, ersatt gamla skåp med hylla och en fin spegel (med sambons hjälp). Dessutom har jag flyttat vårt gamla hem, inrett vårt nya, målat om ett matbord, halvmånebord, en kökssoffa, målat mammas soffbord, målat om mammas alla köksluckor, flyttat alla saker till mammas hem och hjälpt henne att fixa. Jag vill inte alls framstå mig som duktig man måste bara påminna sig själv ibland om vad man faktiskt har gjort och att man inte kan få allt på en gång. Jag älskar vårt hem som det är, det är ju mitt föräldrahem och min pappas livsverk men vill också sätta vår prägel på det eftersom det ska passa vår familj och vår stil. Men eftersom det mesta är gjort eller fint bevarat så är det så enkelt att piffa upp med enkla medel, det är underbart!

Nu önskar jag er en sköööön start på veckan!
Här är barnen vakna länge och njuter av sportlovet!
Kramar Maria

söndag 19 februari 2012

Härliga glasaltanen!


Ni minns väl rundvandringen här hemma?! Ifrån köket som jag tidigare visat er har vi altandörrar ut till vår stora glasaltan som ligger med anslutning till poolen. Jag har bara börjat lite grann att bära ut lite möbler och ting här, det är lååååångt ifrån färdigt men ni ska få kika in här ändå!

En järnsäng/dagbädd som jag köpt av vänner har fått sin plats här. I den kommer nog barnen mysa och kanske somna i sena, varma sommarkvällar. Åhhh så härligt bara på tanken att vi närmar oss de där härliga ljusa sommarkvällarna!

Långbord där vi ska sitta och äta många måltider och njuta av många grillfester tillsammans med vänner i sommar! Bordet ska jag måla vitt, sålänge ligger en vaxduk på. För att blanda in lite pastellfärger så har jag här några turkos/båa stolar

Altanen är väldigt stor, alla glaspartier är öppningsbara så på sommaren kan man öppna upp hela det här rummet så det känns som ute. (den stora blå rullen är poolskyddet som står här på vinterförvaring). Utanför glasaltanen är poolen med en terass runt hela.


Här ute är även en öppen spis som pappa har murat. Den är jättemysig att tända sena vårkvällar eller sommarkvällar när det börjar bli lite kallt. Den brukar vi också använda för att värma upp altanen och sitta här vintertid som julafton eller nyår.

Massor av pastell!! Här ute på altenen ska jag frossa i pastellfärger för att skapa en härlig sommarkänla!

Den fina pärlspontdisken som min sambo har gjort har jag flyttat ut här, den ska bli ett utekök. Här ska jag ha hyllor över och skapa ett härligt somarkök, sålänge har lite olika ting fått plats här. Allt det blåa ska vi måla vitt lite längre fram då det blir lite varmare. Jag ska fylla på med möbler, saker, massor av blommor, främst mårbacka!!! (fönstret är in mot vardagsrummet). Det här uterummet är helt underbart! Som allt annat så har förstås min pappa gjort det här fina bygget fö några år sedan. Den stora poolen byggde han för ca 20 år sedan. Den är 10*5 meter och ca 1 meter på det grundaste och ca 180 djup i den djupaste delen. Det här underbara uterummet, altanen och poolen gör det här härliga huset till ett riktigt paradis på sommaren, man behöver inte åka på semester, det är här vi vill vara på sommaren! Det är så härligt nu på våren, när solen skiner som den gjort idag så kan vi börja använda rummet, ha dörrarna öpnna från köket och njuuuta!

Idag har jag ägnat dagen åt att färdigmåla några kösluckor, barnen och jag har varit och gosat med lammungar. Ängla fick ge nappflaskan till ett lamm, sååå gulligt! Imorgon börjar barnen sitt sportlov!

Kramar Maria

fredag 17 februari 2012

Härliga fredag!!

Fredag igen, skööönt! Tyvärr så är jag genomförkyld och inte så kry men njuter ändå av att det är fredag, barnen får vara vakna lite längre, familjemys, en ledig helg väntar då hela familjen är hemma.


De underbara kronorna kommer från Ellis corner och Julias vita drömmar.


På fredagar och lördagar brukar vi oftast duka upp och sitta här i vardagsrummet

Nu önskar jag er en härlig helg!
Kramar Maria

torsdag 16 februari 2012

Vi fortsätter in i tvättstugan.....

Här i hallen leder skjutdörrarna in till tvättstugan. Precis till höger här är ingången till sovrummet (som jag visade i inlägget under) Tyvärr är det svår fotat här, bilderna blir mörka eller för ljusa om lysröret är tänt (vi ska ta bort lysröret). Hur som helst här kommer lite mindre bra bilder i alla fall....
Mitt slagbord har hamnat här så länge tillsammans med en gammal skolplansch

Här står jag och viker och sorterar tvätten

Vitt, lantligt och romantiskt....

Det gamla strykbordet är köpt från min vän Sofias Bod

Gamla strykjärn från loppisar
Här hänger kläder på tork (till prydnad)

Till vänster om klädställningen har vi ytterdörren som vi använder till groventre. Här går vi i familjen oftast in och här hänger vi våra vardagskläder.Rummet längre bort mellan drapperierna är vårt SPA.

Tvättavdelningen, praktiskt med tvättho, det hade vi inte innan.

Till höger (som inte syns i bild) hänger ett gammalt lakan med rosa brodyr, där bakom döljer sig klädkammare, förvaringshyllor och torkställning.


Tvättstugan från andra hållet mot hallen

Här är vi tillbaka mot halllen. I framtiden ska vi renovera tvättstugan, jag vill ha klinkers, pärlspont på väggar och porslinsdiskho och utrymmet med klädkammare och förvaring bakom drapperiet som jag nämnde ska byggas om till ett dressingroom. Men jag är ändå såååå glad för vår tvättstuga så som den är idag. Man måste vara lite mer tacksam för det man har. Den här tvättstugan är toppen, nära att gå och lägga in en tvätt, att ha den i markplan mot källaren som jag hade tidigare är helt underbart. Att ha en groventre är kanon! Att tvättstugan är stor och rymlig är också positivt! Här tvättar jag ofta och gärna, numera är tvätthögarna inte alls lika höga, jag brukar ofta se botten på tvättkorgen :-)

Ska faktiskt gå och hänga en tvätt just nu!
Kramar Maria