Lantligt, vitt, nött, nytt, gammalt, mitt barndomshem, pappas livsverk, välkomna till vårt Paradis fyllt av ljuvliga barndomsminnen!

måndag 19 november 2012

Förra årets jul

Tänkte att det var roligt att se hur jag hade pyntat förra julen! Förra julen blev ju inte som vanligt. Det var första julen utan pappa, han gick bort 4 månader innan. Dessutom så flyttade vi precis in i huset här till jul så det blev att slänga upp julsakerna precis innan jul!






Kökstaket var då fortfarande blått och köksluckorna bara grundmålade och med de gamla handtagen på.

kaklet var då beiget istället för vitmålat som nu.

Förra årets pepparkakshus blev riktigt gulligt faktiskt.



Då hade jag stora skåpet här som nu blivit utbytt mot en lägre skänk och med nya fransk-lantliga rödmönstrade tapeten bakom







Har redan glömt att slagbordet stod där, det har jag numera i tvättstugan.

Ja det var Julen 2011! Nu ser jag fram mot att pynta inför julen 2012! Första december ska vi ha glögg och adventsmys här hemma för goda vänner och till dess ska hela hemmet vara julpyntat och mysigt i varje vrå så jag måste nog lite smått börja smyga in julen snart...
I helgen var jag på underbar julmässa hos Viloas romantiska ting och jisses så mycket fint jag handlade! Igår dessutom planerade jag och min brors familj inför julen, klappar och mat så nu känner jag mig laddad och redo!
 
Kram på er!
Maria

fredag 16 november 2012

Julpyssel!

Idag har vi pysslat hemma hos mig! Goda vänner och mamma har varit här. Vi har gjort dörrkransar, smällkarameller och så gjorde jag en stjärna. Mamma kokade risgrynsgröt, vi åt köttbullesmörgås och drack glögg. En underbart mysig dag!









onsdag 14 november 2012

Pepparkaksbak!

Igår bakade vi pepparkakor, minihus och lyktor. Jag, mamma och barnen! En riktig mysdag med försmak av julen! Vi drack dessutom första glöggen och åt lussebulle! Lyktan blev supermysig och doftar toppen! (Ska snart fota lite finare bilder med kameran och inte bara med iphonen, har äntligen hittat kameraladdaren).
Önskar en fin torsdag!

måndag 12 november 2012

Vitt, vitt, mycket vitt!

Lite detaljbilder från vardagsrummet. Många detaljer här hemma går ju i vitt och i vardagsrummet går faktiskt det mesta just i den färgen! Idag visar jag ett collage som jag också lagt ut på instagram. Ni hittar mig där under namnet vitaparadiset. Hoppas ni alla fått en fin start på veckan!
Kram

lördag 10 november 2012

Helg!

Njuter av helgen! Plockar, tvättar och fixar! Huset är fullt av barn som leker! Precis som det ska vara! På bilden min nya ljuslykta gjord av ett handtag till en gammal zinkhink! Gjord av Sofiasbod! Jag har pyntat med spets och lingonris!
Önskar er en trevlig lördag!
Kram

torsdag 8 november 2012

Ljus, ljus, ljus i vårt hus!

Sååå mysigt nu på kvällarna med massor av tända ljus och bara mysa i soffan med en filt! Här är matbordet i vardagsrummet. Men visst längtar man efter julpiffet nu och alla härliga adventsljusstakar som glimmar!

Önskar en härlig dag!
Nu kan ni följa mig även på instagram. Jag heter vitaparadiset där också!
Kramar Maria

måndag 5 november 2012

Pojkrum

Sonens rum! Här blandas svart, detaljer av jeans, ruffigt, lite industri och lantligt! Det måste ju vara lite tufft när man är 9 år. Får visa helhetsbilder en annan dag! Det var inte så kameravänligt i rummet just nu om man säger så.
Ha en härlig dag!
Kram

lördag 3 november 2012

Alla helgona!

Alla helgona, idag har jag och mamma varit i kyrkan och gjort fint på pappas grav och tänt ett nytt ljus. Hemma tänder vi också ljus för pappa och en dag som denna tänker man lite extra på saknaden och tomheten efter vår älskade pappa/make/morfar/svärfar, varför?? Ett år och tre månader av saknad!!
Tror du är en ängel nu, lika älskad där som här, du fortsätter nog att sprida glädje och värme till dem som lämnat jorden! Vi "ses" igen älskade, älskade pappa! Saknar dig till månen och tillbaka!
Kramar Maria

torsdag 1 november 2012

Köket hemmets hjärta! (massor bilder)

Tycker verkligen det stämmer, köket hemmets hjärta! Vi älskar vårt stora bondkök! Här lagar vi mat, gör läxor, pysslar, ritar, spelar kort och spel, ser på frukost TV m.m. Vi hamnar alltid i köket!


Allra helst när vi kommer till höst och vinter, vår och sommar bor vi nästan på vår glasaltan/uterum men så här års så är köket där alla vill vara.

Jag har vintrat till det lite i köket med röda äpplen, filtar, fårskinn, tända ljus, blåbärsris och faktiskt lite granris redan på bordet!




Vi har verkligen bara budget renoverat vårt kök, målat om köksluckor, bytt knoppar, målat kaklet, målat kökstaket, målat fönstren, målat fläktkåpan och tapetserat en fondvägg. Men jag trivs sååå bra med vårt kök!!

När det tidigare blålaserade taket blev vitt så blev det en enorm skillnad! Sååå mycket ljusare, rymligare och finare!

Köket är stort och rymligt!

I köket står en köksö med spisen och en fläktkåpa

Massor med ljus tillhör hösten/vintern!
 

I köket har Ängla sin skolbänk, här älskar hon att sitta och måla och pyssla

Kökssoffan har vi köpt genom blocket och målat vit, här älskar vi att samlas


Köksluckorna var tidigare ekluckor


I en stor trälåda samlas röda äpplen

Ja köket har ni sett många gånger men så här ser det ut just nu i lite vinterskrud.

Nu längtar jag bara till att fylla på med mer granris, mossa, julsaker och adventsljusstakar, bara en månad kvar!! Tänk att det redan är 1 november! Bara 4 månader och två veckor kvar tills vår lilla bebis kommer! Tiden går såå snabbt! Det gäller att stanna upp och njuta!
Kramar i massor; Maria