Lantligt, vitt, nött, nytt, gammalt, mitt barndomshem, pappas livsverk, välkomna till vårt Paradis fyllt av ljuvliga barndomsminnen!

måndag 26 december 2011

Strömlöst i vår by!

 Imorse när vi vaknade efter stormen Dagmar så hade vi strömlöst här i vår by! Vi tände massor av ljus i köket, tog fram filtar och myste.Men barnen blev snabbt både rastlösa och irreterade, de ville spela xbox, se på tv, bada bubbelbad, dricka varm oboy, ja allt som krävde el ville de plötsligt göra! Vi packade tillslut in oss i bilen och åkte till goda vänner som hade el! Såhär är det att bo på landet, i samhället vi bodde tidigare hade vi sällan strömlöst så man blir lätt bortskämd.
 

Jag däremot som är uppväxt här minns ju hur mysigt det var, jag vet att pappa ofta gillade när det var strömlöst och vi satt och kurade i mörkret med tända ljus. Det här huset är ju som sagt fyllt av mina barndomsminnen.Men visst är det bekvämt med el, det måste jag ärligt säga, nu är det varmt igen, granen och ljusstakarna lyser, barnen och jag bäddade ner oss i sängen och tittade på smurffilmen, det går att laga mat och jag kan nu sitta här vid datorn en stund! Ja hua så bortskämda vi är!
 
Nu ska jag lägga bort datorn och njuta av en stillsam kväll med en tidning och en varm kopp te och tända ljus. Jag ska faktiskt läsa aftonbladets bilaga från förra helgen då vårt gamla julhem var med. Rubriken var "Jag julpyntar mest med saker från naturen" Kanske någon av er kände igen vårt hem?! Det kändes lite konstigt att se vårt gamla hem nu när vi bor här men samtidigt kul! Har inte hunnit läst reportaget så noga mitt i alla flyttlass och julstök.

Ha det nu gott alla!

8 kommentarer:

 1. Hej kära vän!
  Så fint du har gjort det här på din nya blogg!!!
  Och så fint ni har fått det i huset, tror din pappa skulle ha varit så stolt... Hoppas att det finns ett litet fönster uppe i himmlen som han kan titta ner i!
  Kramisar
  Sofia

  SvaraRadera
 2. Ska bli sååå kul att följa dig i ditt "nya" hem!!

  Kram Tina

  SvaraRadera
 3. Mysigt hus ni övertagit! Har gjort mig till följare och ser fram emot att få läsa din blogg! :)

  Kram Amanda

  SvaraRadera
 4. Gratulerer med ny blogg. Jeg kommer selvfølgelig til å følge denne bloggen din videre. Klem fra Elin:)

  SvaraRadera
 5. Jag har följt dig länge... nästan från start i gamla bloggen... Jag beklagar verkligen det som hänt dig och din familj!

  Jag lägger till mig som föjare här i din nya blogg och ser fram emot nya inlägg ifrån ert nya fina hem! Trots omständigheterna ser det ut som ni fixat till det riktigt fint och mysigt. Lite speciellt att få bo i sitt föräldrarhem igen kan jag tänka mig.

  Välkommen in till mig också ;)

  Ha det fint!
  Alexandra

  SvaraRadera
 6. Hejsan Maria!

  Vad härligt att du är tillbaka och delar med dig av glimtar från ditt nya vackra hem..

  Hoppas verkligen att ni kommer att trivas! Jag bor också i mitt föräldrahem. Min pappa gick bort 1996, min mamma bodde kvar fram till dec-99 då jag och maken tog över. Det är något speciellt med att bo "hemma", eller hur?

  Vi blev också strömlösa efter Dagmar. I nästan 30 timmar fick vi klara oss utan el. Nu är vi dock tillbaka på "banan" igen!

  Kramen Jenny

  SvaraRadera
 7. Vad fint du har det! Jag bor i min mormor och morfars gamla hus på landet där jag älskade att tillbringa största delen av min tid som barn! Roligt att hitta en bloggare som är lika gammal som jag och gillar samma inredningsstil!
  Gott Nytt År! önskar Angelica

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en liten rad, då blir jag glad!
Kramar Maria