Lantligt, vitt, nött, nytt, gammalt, mitt barndomshem, pappas livsverk, välkomna till vårt Paradis fyllt av ljuvliga barndomsminnen!

söndag 19 februari 2012

Härliga glasaltanen!


Ni minns väl rundvandringen här hemma?! Ifrån köket som jag tidigare visat er har vi altandörrar ut till vår stora glasaltan som ligger med anslutning till poolen. Jag har bara börjat lite grann att bära ut lite möbler och ting här, det är lååååångt ifrån färdigt men ni ska få kika in här ändå!

En järnsäng/dagbädd som jag köpt av vänner har fått sin plats här. I den kommer nog barnen mysa och kanske somna i sena, varma sommarkvällar. Åhhh så härligt bara på tanken att vi närmar oss de där härliga ljusa sommarkvällarna!

Långbord där vi ska sitta och äta många måltider och njuta av många grillfester tillsammans med vänner i sommar! Bordet ska jag måla vitt, sålänge ligger en vaxduk på. För att blanda in lite pastellfärger så har jag här några turkos/båa stolar

Altanen är väldigt stor, alla glaspartier är öppningsbara så på sommaren kan man öppna upp hela det här rummet så det känns som ute. (den stora blå rullen är poolskyddet som står här på vinterförvaring). Utanför glasaltanen är poolen med en terass runt hela.


Här ute är även en öppen spis som pappa har murat. Den är jättemysig att tända sena vårkvällar eller sommarkvällar när det börjar bli lite kallt. Den brukar vi också använda för att värma upp altanen och sitta här vintertid som julafton eller nyår.

Massor av pastell!! Här ute på altenen ska jag frossa i pastellfärger för att skapa en härlig sommarkänla!

Den fina pärlspontdisken som min sambo har gjort har jag flyttat ut här, den ska bli ett utekök. Här ska jag ha hyllor över och skapa ett härligt somarkök, sålänge har lite olika ting fått plats här. Allt det blåa ska vi måla vitt lite längre fram då det blir lite varmare. Jag ska fylla på med möbler, saker, massor av blommor, främst mårbacka!!! (fönstret är in mot vardagsrummet). Det här uterummet är helt underbart! Som allt annat så har förstås min pappa gjort det här fina bygget fö några år sedan. Den stora poolen byggde han för ca 20 år sedan. Den är 10*5 meter och ca 1 meter på det grundaste och ca 180 djup i den djupaste delen. Det här underbara uterummet, altanen och poolen gör det här härliga huset till ett riktigt paradis på sommaren, man behöver inte åka på semester, det är här vi vill vara på sommaren! Det är så härligt nu på våren, när solen skiner som den gjort idag så kan vi börja använda rummet, ha dörrarna öpnna från köket och njuuuta!

Idag har jag ägnat dagen åt att färdigmåla några kösluckor, barnen och jag har varit och gosat med lammungar. Ängla fick ge nappflaskan till ett lamm, sååå gulligt! Imorgon börjar barnen sitt sportlov!

Kramar Maria

5 kommentarer:

 1. Åååååååhhhh så underbart!!
  Det är verkligen ett paradis!!!
  Där skulle jag nog förbringa hela sommaren... :))
  Härligt med pastelliga färger!

  ha nu en fin söndagkväll och dröm om sommaren!! :))
  Kram Tina

  SvaraRadera
 2. Verkligen ett paradis! Mysigt för barnen (och er) med pool! Vad mycket fint din pappa har gjort! Din mamma har nog ett litet finger med i det hela!
  Kram / Inggun

  SvaraRadera
 3. For en nydelig plass!
  Kjenner at jeg lengter etter vår og sommer når jeg ser de herlige bildene....:)
  Ha en fin søndagskveld..:)
  God klem Camilla

  SvaraRadera
 4. Vilket underbart, härligt uterum! Rena ljusterapin när vårsolen kommer fram.
  Ha de gott. Catarina

  SvaraRadera
 5. Åååh vilket underbart uteställe!!! Så ljust och det måste va härligt att mysa in våren därute!! Och sen få öppna upp helt när sommaren är här :-)

  Har ni pool oxå?? Ljuvligt!!! Vilket genomgående vackert och gediget hem dina föräldrar skapat, det är ju så vackert i alla vrår, jag förstår att du trivs!

  Mångra Kramar från mig!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en liten rad, då blir jag glad!
Kramar Maria