Lantligt, vitt, nött, nytt, gammalt, mitt barndomshem, pappas livsverk, välkomna till vårt Paradis fyllt av ljuvliga barndomsminnen!

torsdag 16 februari 2012

Vi fortsätter in i tvättstugan.....

Här i hallen leder skjutdörrarna in till tvättstugan. Precis till höger här är ingången till sovrummet (som jag visade i inlägget under) Tyvärr är det svår fotat här, bilderna blir mörka eller för ljusa om lysröret är tänt (vi ska ta bort lysröret). Hur som helst här kommer lite mindre bra bilder i alla fall....
Mitt slagbord har hamnat här så länge tillsammans med en gammal skolplansch

Här står jag och viker och sorterar tvätten

Vitt, lantligt och romantiskt....

Det gamla strykbordet är köpt från min vän Sofias Bod

Gamla strykjärn från loppisar
Här hänger kläder på tork (till prydnad)

Till vänster om klädställningen har vi ytterdörren som vi använder till groventre. Här går vi i familjen oftast in och här hänger vi våra vardagskläder.Rummet längre bort mellan drapperierna är vårt SPA.

Tvättavdelningen, praktiskt med tvättho, det hade vi inte innan.

Till höger (som inte syns i bild) hänger ett gammalt lakan med rosa brodyr, där bakom döljer sig klädkammare, förvaringshyllor och torkställning.


Tvättstugan från andra hållet mot hallen

Här är vi tillbaka mot halllen. I framtiden ska vi renovera tvättstugan, jag vill ha klinkers, pärlspont på väggar och porslinsdiskho och utrymmet med klädkammare och förvaring bakom drapperiet som jag nämnde ska byggas om till ett dressingroom. Men jag är ändå såååå glad för vår tvättstuga så som den är idag. Man måste vara lite mer tacksam för det man har. Den här tvättstugan är toppen, nära att gå och lägga in en tvätt, att ha den i markplan mot källaren som jag hade tidigare är helt underbart. Att ha en groventre är kanon! Att tvättstugan är stor och rymlig är också positivt! Här tvättar jag ofta och gärna, numera är tvätthögarna inte alls lika höga, jag brukar ofta se botten på tvättkorgen :-)

Ska faktiskt gå och hänga en tvätt just nu!
Kramar Maria

4 kommentarer:

 1. Hejsan!

  Jag har följt din blogg ett bra tag men aldrig skrivit något (tror jag). Är fascinerad av hur fint du/ni har det hemma och allra helst nu när ni har flyttat. Men det här var så otroligt vackert och inspirerande så jag har kikat uppifrån och ner och nerifrån och upp och vill inte lämna din blogg. ;o)
  Tack för att du delar med dig av ditt vita paradis!

  SvaraRadera
 2. Jösses kvinna!! :)
  Hade jag en sån tvätttuga, skulle jag tvätta dagarna i ända!!! hihi
  Jag säger bara WOW WOW och åter WOW!!!!
  Helt fantastiskt underbart snyggt och sååå ljuvligt!!

  Kramis Tina

  SvaraRadera
 3. Aha.... strykbrädan! Men också skolplanschen va?
  Jätte fint blev det i tvättstugan! Har nog aldrig sett en
  med sådan ordning....
  Ha det gott!
  Sofia

  SvaraRadera
 4. Så mysigt och fint.:-) Stina

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en liten rad, då blir jag glad!
Kramar Maria